Textilkunskap för butiksäljare, inköpare eller designer inredning

Textilkunskap är en kurs i tre steg för ökad kunskap, säkrare val och rådgivning som anpassad för dig som arbetar med inköpare/försäljning, design eller produktion. Målet är att höja din textila kompetens och öka intresset för de produkterna du köper in/säljer, designar eller producerar.

  • Material, du får kunskaper i vad ett textilt material är. Vilka textila material som finns och vilka egenskaper de har. En lista med varutermer och andra textila frågor sammanställs och bearbetas under hela kursen. En översiktlig genomgång om garn och garnframställning görs.
  • Tygkonstruktion, du får en ingående genomgång om hur tyger kan konstrueras och tillverkas med olika metoder. Egenskaper och användningsområden för olika tygkvaliteter. För bättre känsla för tyg och material kommer vi att analysera en uppsättning tygprover som ingår i kursmaterialet.
  • Kvalitet, du en genomgång av skötselråd, titta och känna på plagg och tygkvaliteter samt få argument och termer angående hållbarhet. Jag ger en framtidsspaning och sedan avslutas kursen med en gruppuppgift för att praktisera de kunskaper kursen gett.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå